Soflens Daily Disposable Toric

3,500ден

Опис

Дневна контактна леќа за корекција на астигматизам

– асферичен дизајн – ja намалува сферната аберација и ја подобрува острината на видот.

-ComfortMoistTM технологија ја обезбедува потребната влажност и го продолжува конфорот,на почетокот,во текот и на крајот од денот

 

Начин за употреба Дневно или континуирано носење / Дневнa замена
Пакување 30 леќи во кутија
Материјал Hillafilcon B
Содржина на вода 59%
Начин на изработка Cast Molding
Дијаметар 14.2 мм
Боја (BC) Светло сина
Dk 22
Дебелина во центар 0.125 mm (-3.00D)
Базна кривина (BC) 8.6 мм
Сферна јачина +0.00Д до -6.00Д (на 0.25Д); -6.00Д до -9.00D (на 0.50Д)
Цилиндер -0.75D, -1.25D, -1.75D
Степен 20° ,90°, 160°, 180°
×

Cart