BioTrue ONEday

1,590ден

Опис

Инспирирани од природата на Вашите очи, Bausch&Lomb ги презентираат новите дневни контактни леќи. Произведени од најновата генерација на материјал (HyperGelTM),кој ги комбинира својствата на хидрогел и силикон-хидрогел материјалот-висока содржина на вода и пропустливост на кислород.

Начин за употреба Дневно носење / дневна замена
Пакување 30 леќи во кутија
Материјал Nesofilcon A (HyperGel)
Содржина на вода 78%
Боја Светло сина
Дијаметар 14.2 мм
Дебелина во центар 0.10 mm (-3.00D)
Базна кривина (BC) 8.6 мм
Dk/t (-3.00D) 42
Сферна јачина +6.00Д до -6.50Д (на 0.25Д); -6.50Д до -9.00D (на 0.50Д)
УВ заштита Да класа II
High Definition оптика ДА
×

Cart