Bausch+Lomb PureVision 2 (6 пак) за астигматизам

3,900ден

Опис

Нова генерација на силикон – хидрогел торични леќи. Auto – Align Design овозможува оптимален профил на дебелина на леќата и постигнува одлична стабилност на леќата за остар, јасен вид во текот на целиот ден. Поголемиот дијаметар на леќата (14,5 mm) дава поголем простор за рамнотежа и подобро центрирање на леќата. High Definition – единствени силикон – хидрогел торични леќи кои ја контролираат сферната аберација на цилиндричниот и на сферниот меридијан на леќата, како и во рамките на целиот опсег на диоптрија. На тој начин се намалува појавата на одсјај и одблесок во услови на слабо осветлување и овозможува одлична острина на видот во текот на целиот ден.

Начин за употреба Дневно или континуирано носење / месечна замена
Пакување 6 леќи во кутија
Материјал Balafilcon A (Silicon – hidrogel)
Содржина на вода 36%
Начин на изработка Cast Molding
Дијаметар 14.5 мм
Дебелина во центар 0.10 mm (-3.00D)
Базна кривина (BC) 8.9 мм
Сферна јачина +6.00Д до -6.00Д (на 0.25Д); -6.00Д до -9.00D (на 0.50Д)
Боја Светло сина
Dk/t(-3.00D) 91 Dk @-3.00 -1.25/180
×

Cart