Bausch&Lomb Optima Toric

5,500ден

Додај во листа на желби
Додај во листа на желби

Опис

Ниска содржина на призма со топла мека леќа со ниска содржина на вода произведена со патентирана торична технологија за стружење на торици и дизајнирана за употреба во корекција на астигматизам на дневна основа. Дизајнот за удобност на контактни леќи Optima Toric обезбедува одличен комфор.

Начин за употреба Дневно или континуирано носење / годишна замена
Пакување 1 леќa во шишенце
Материјал Hefilcon B
Содржина на вода 45%
Начин на изработка Cast Molding
Дијаметар 14 мм
Цилиндер 0.07 mm (-3.00D)
Базна кривина (BC) -0.75D/ -1.25D /-1.75D/ -2.25D/ -2.75D/ -3.25D/ -3.75D/-4.25D
Степен 5 °

 

×

Cart