Air Optix Aqua 6пар

2,900ден

Додај во листа на желби
Додај во листа на желби

Опис

Стандардни силикон хидрогел меки контакни леќи со највисока пропустливост на
кислород.Препорачана месечна замена. Air Optix Aqua се месечни контактни леќи изработени од силикон – хидрогел: иновативен материјал кој овозможува продор на кислород 5 пати повеќе од традиционалните (стандардни) меки леќи, чувајќи ги Вашите очи хидратирани подолго време. Oвие леќи овозможуваат оптимален комфор и јасен вид во текот на целиот ден и целиот месец. Погодни се за продолжено носење до 6 ноќи и со тоа се идеални за оние кои што имаат брз начин на живот и сакаат да се чуствуваат комфорно со своите леќи 24 часа во денот.

Начин за употреба Дневно носење / месечна замена
Пакување 6 леќи во кутија
Материјал Lotrafilcon B
Содржина на вода 33 %
Дијаметар 14.2 мм
Дебелина во центар 0.08 mm (-3.00D)
Базна кривина (BC) 8.6 mm
Сферна јачина +6.00Д до -8.00Д (на 0.25Д); -8.50Д до -10.00Д (на 0.50Д)
×

Cart