Soflex Gas Permeable toric

4,450.00ден

Додај во листа на желби
Додај во листа на желби

Опис

ГАС ПРОПУСЛИВИ контактни леќи
Пропустливи контактни леќи за гас се користат за корекција на сите рефрактивни аномалии.

Тие не ја менуваат својата форма и затоа имаат одлични оптички и физиолошки карактеристики.

Совршено ја корегираат острината на видот во поголемите диоптри, како и кај корнеалните малформации (астигматизам, кератоконус).

Поради повисоката подвижност на мекото, гасот пропустливи леќи овозможуваат подобар проток на солзи помеѓу контактната леќа и корнеата.

Тие се карактеризираат со лесно ракување и одржување, а замена се врши годишно.

×

Cart