Biofinity Toric 6 леќи/кутија

5,870ден

Додај во листа на желби
Додај во листа на желби

Опис

Нова генерација на силикон – хидрогел материјал, единствениот Comfilcon А со 48% содржина на вода, која дава многу висок процент кислород во рожницата. Силиконски хидрогел торични леќи за месечна употреба.  Овој материјал обезбедува одлична влажност и не бара никакви површински третман.

Начин за употреба Дневно  носење / месечна замена
Пакување 6 леќи во кутија
Материјал Comfilcon A
Содржина на вода 48%
Цилиндар -0.75Д, -1.25Д, -1.75Д, -2.25Д
Дијаметар 14.50 мм
Дебелина во центар 0.11 mm (-3.00D)
Базна кривина (BC) 8.7 мм
Сферна јачина 0.00 до -6.00Д (на 0.25Д); -6.50Д до -10.00Д (на 0.50Д); +0.25Д до +6.00Д (на 0.25Д); +6.50Д до +8.00Д (на 0.50Д)
Степен 10° до 180° на 10°
×

Cart