Air Optix Night And Day 6 леќи/кутија

3,600ден

Опис

Силикон хидрогел меки контактни леќи со највисока пропустливост на кислород,за
продолжено носење до 30 дена и ноќи.Препорачана месечна замена.Овие леќи се најдоброто решение за луѓето со динамичен начин на живот бидејќи можат да се носат преку ден и ноќ.Силикон – хидрогел технологијата која што е користена во леќите Air Optix Night & Day Aqua овозможува еднократна месечна замена за корекција на видот преку пренесување на исклучително високо ниво на кислород во окото. Леќите можат да се носат и при спиење и дури се одобрени за продолжено носење до 30 ноќи.

Начин за употреба Дневно или континуирано носење / месечна замена
Пакување 6 леќи во кутија
Материјал Lotrafilcon A
Содржина на вода
24%
Начин на изработка Cast Molding
Дијаметар 13.80 мм
Дебелина во центар 0.08 mm (-3.00D)
Базна кривина (BC) 8.4 мм / 8.6 мм
Сферна јачина +6.00Д до -8.00Д (на 0.25Д); -8.50Д до -10.00Д (на 0.50Д)
×

Cart