Bausch&Lomb PureVision 2 (3 леќи во кутија) HD

1,470.00ден

Лево око

Додај во листа на желби
Додај во листа на желби

Опис

Контактните леќи на Bauch & Lomb, Pure Vision 2 во ново пакување од 3 парчиња.Со својот иновативен дизајн, со тенок и заоблен раб и одлична кислородна пропустливост, обезбедуваат природно чувство ,удобно и здраво носење на леќата.Дополнителната содржина на влага во пакувањето во која се наоѓаат леќите дава чувство на удобност – на почетокот, по ставањето и во текот на целиот денот.Контактните леќи Pure Vision 2 им овозможуваат на корисниците чист и јасен вид дури и при услови на слабо осветлување.

Начин за употреба Дневно или континуирано носење / месечна замена
Пакување 3 леќи во кутија
Материјал Balafilcon A (Silicon – hidrogel)
Содржина на вода 36%
Начин на изработка Cast Molding
Дијаметар 14 мм
Дебелина во центар 0.07 mm (-3.00D)
Базна кривина (BC) 8.6 мм
Сферна јачина +6.00Д до -6.00Д (на 0.25Д); -6.00Д до -12.00D (на 0.50Д)
Боја Светло сина
Dk/t(-3.00D) 130
×

Cart