AIR OPTICS Aqua (3 леќи/пак)

1,600.00ден

Додај во листа на желби
Додај во листа на желби

Опис

Air Optix Aqua се месечни контактни леќи изработени од силикон – хидрогел: иновативен материјал кој овозможува продор на кислород 5 пати повеќе од традиционалните (стандардни) меки леќи, чувајќи ги Вашите очи хидратирани подолго време. Oвие леќи овозможуваат оптимален комфор и јасен вид во текот на целиот ден и TV целиот месец. Погодни се за продолжено носење до 6 ноќи и со тоа се идеални за оние кои што имаат брз начин на живот и сакаат да се чуствуваат комфорно со своите леќи 24 часа во денот.

 

Начин за употреба Дневно носење / месечна замена
Пакување 3 леќи во кутија
Материјал Lotrafilcon B
Содржина на вода 33%
Начин на изработка Cast Molding
Дијаметар 14.2 мм
Дебелина во центар 0.08 мм
Базна кривина (BC) 8.6 мм
Сферна јачина +6.00Д до -6.00Д (на 0.25Д); -6.50Д до -10.00D (на 0.50Д)
×

Cart