Soflens Daily disposable 30 леќи/кутија

1,690ден

Десно око

Десно око

Лево око

Додај во листа на желби
Додај во листа на желби

Опис

Контактна леќа за дневно носење, дизајнирани со цел  на корисниците да им се овозможи идеално решение за остар, чист вид, целодневен комфор и едноставно ракување. Со отворање и користење на нова стерилна контактна леќа секое утро се подобрува хигиената и се намалува можноста од компликации во услови на несоодветна нега и одржување.

 

Начин за употреба Дневно носење / Дневна замена
Пакување 30 леќи во кутија
Материјал Hillafilcon B
Содржина на вода 59%
Начин на изработка Cast Molded
Дијаметар 14.2 мм
Дебелина во центар 0.09 mm (-3.00D)
Dk/t (-3.00D) 24
Базна кривина (BC) 8.6 мм
Сферна јачина +6.00Д до -6.00Д (на 0.25Д); -6.00Д до -9.00D (на 0.50Д)
×

Cart