DISPO PRO 6 Леќи/кутија

2,730ден

Додај во листа на желби
Додај во листа на желби

Опис

Месечни контактни леќи кои се користат за сферична корекција. Уникатно конструирани да обезбедат повисоко ниво на удобност, во текот на еден подолг временски период отколку другите контактни леќи. Со користење на уникатниот материјал наречен Omafilcon А, кој привлекува и го држи молекулите на водата, задржуваат три пати повеќе вода од другите меки контактни леќи, што ги прави повеќе влажни и удобен за носење.

 

Начин за употреба Дневно носење / месечна замена
Пакување 6 леќи во кутија
Материјал Omafilcon A
Содржина на вода
62%
Начин на изработка Cast Molding
Дијаметар 14.20 мм
Дебелина во центар 0.06 mm (-3.00D)
Базна кривина (BC) 8.6 мм
Сферна јачина 0.00 до -6.00Д (на 0.25Д); -6.50Д до -20.00Д (на 0.50Д); +0.50Д до +6.00Д (на 0.25Д); +6.50Д до +20.00Д (на 0.50Д)
×

Cart