Dispo Aspheric 6 леќи/кутија

1,780.00ден

Додај во листа на желби
Додај во листа на желби

Опис

Dispo Aspheric се контактни леќи за третирање за рана пресбиопија како и за корекција на благ астигматизам до -0.75Д. Современиот и напреден дизајн обезбедува одлична јасна и остра визија и за блиску и  за далеку, особено при слаба светлина и контрастни услови.

Начин за употреба Дневно носење / месечна замена
Пакување 6 леќи во кутија
Материјал Methafilcon A
Содржина на вода
55%
Начин на изработка /
Дијаметар 14.40 мм
Дебелина во центар 0.07 mm (-3.00D)
Базна кривина (BC) 8.4 мм / 8.7 мм
Сферна јачина -0.25Д до -8.00Д (на 0.25Д); -8.50Д до -10.00Д (на 0.50Д); +0.25Д до +8.00Д (на 0.25Д)
×

Cart