CooperVision Biofinity 6 леќи/кутија

3,130.00ден

Додај во листа на желби
Додај во листа на желби

Опис

Силикон – хидрогел контактна леќа за месечна замена. Новата генерација на силикон – хидрогел материјал, уникатниот Comfilcon A со 48% содржина на вода, обезбедува добра преносливост на кислород до рожницата. CooperVision Biofinity е леќа која обезбедува одлична визуелна острина, добра влажност и подобрување на окуларно здравје.

Начин за употреба Дневно  носење / месечна замена
Пакување 6 леќи во кутија
Материјал Comfilcon A
Содржина на вода 48%
Дијаметар 14.0 мм
Дебелина во центар 0.08 mm (-3.00D)
Базна кривина (BC) 8.6 мм
Сферна јачина -0.25Д до -6.00Д (на 0.25Д); -6.50Д до -12.00Д (на 0.50Д); +0.25Д до +6.00Д (на 0.25Д); +6.50Д до +8.00Д (на 0.50Д)
×

Cart