Air Optix Aqua Astigmatism 6пар

3,800.00ден

Додај во листа на желби
Додај во листа на желби

Опис

Силикон хидрогел меки контактни леќи со највисока пропустливост на кислород,за корисници
со астигматизам.препорачана месечна замена.Air Optix Astigmatism се силикон – хидрогел леќи кои се наменети за луѓето со астигматизам. Леќите се дизајнирани да го зголемат нивото на кислород кое што  доаѓа до окото. Истражувањата покажуваат дека Air Optix за астигматизам пренесуваат до пет пати повеќе кислород до окото одколку традиционалните (стандардни) леќи. Количината на кислород која што леќите Air Optix за астигматизам овозможуваат да стигне до окото овозможува некои носители да преспијат со леќите.

Начин за употреба Дневно носење / месечна замена
Пакување 6 леќи во кутија
Материјал Lotrafilcon B
Содржина на вода 33 %
Дијаметар 14.5 мм
Дебелина во центар 0.102 mm (-3.00D)
Базна кривина (BC) 8.7 mm
Сферна јачина +6.00Д до -6.00Д (на 0.25Д); -6.50Д до -10.00D (на 0.50Д)
Цилиндар (BC) -0.75Д, -1.25Д, -1.75Д, -2.25Д
Степен 10° до 180° на 10°
×

Cart